top of page

סער סלע, 43, דור רביעי כפר תבור, כורם, מגדל 620 דונם כרמים ליין המכילים 10 זנים.

סער מטפל בשתי חלקות כרמים: 200 דונם בכפר תבור בבעלות המשפחה ו-420 דונם ברמת סירין. חלקות רמת סירין ממותגות ככרם אקולוגי במסגרת שותפות עם יקבי תבור. הכורמים בשותפות מקבלים ליווי ע"י אגרונומית היקב ומדריכים מקצועיים נוספים. סער מספר על עקרונות ניהול ועיבוד הכרם הנרכשים לעתים תוך ניסוי וטעייה:

1.השארת צמחית כסוי לא מרוססת בין שורות הגפנים. בתחילה ניסו לזרוע אך זה לא הצליח וכיום משאירים את הצמחייה הטבעית. גובה העשבייה נשלט ע"י כיסוחים כאשר החומר הצמחי המכוסח מושאר על גבי הקרקע. התועלות משיטה זו רבות: מניעת סחף קרקע,תוספת חומר אורגני, הפחתה של עשביה קיצית,בית גידול לאויבים טבעיים,שמירה על לחות הקרקע.

2. פיזור גלי אבנים ברחבי השטח בצמתים וסופי דרכים כדי לשמור על בתי גידול טבעיים למגוון החי המקומי כמו זוחלים.    

3. שתילת עצים מקומיים ( חרוב, אלות,שיזפים,אלונים) מסביב לכרם ובתוכו כדי "להכניס את הסביבה" לכרם במילותיו של סער.

4. השארת שטחים טבעיים ולא מעובדים בתוך הכרם המשמשים מסדרון אקולוגי ובית גידול  לבע"ח וצמחיה טבעיים באזור.

5. מבחינת טיפול במזיקים ומחלות בגפן משתדל לחלוש על הבעיות, להפחית ככל האפשר שימוש בחומרי הדברה ולתת פתרון ספציפי לכל בעיה שיהיה ידידותי ככל האפשר לסביבה ולאדם. סער עורך ניסוי פרטי בשימוש בקומפוסט תה כדי להפחית ריסוסים כנגד קימחון.

6. בנושא הדישון ישנו כיום ניסיון בחלקת מרלו לשימוש בקומפוסט בלבד כתחליף לדשן כימי.

קבוצת הכורמים האקולוגיים של יקבי תבור היא קבוצה מגובשת המקבלת ומעבירה ידע בעזרת צוות היועצים המקצועיים. סער מגדיר את הגפן כמאד צנועה בדרישותיה ולכן קל להגיע איתה לכרם אקולוגי. הוא ישמח לשתף אחרים בידע שרכש ובניסיונו .

סער סלע

כורם ביקב תבור

" חקלאי עומד בפני קבלת החלטות ביום יום. עליו להעמיד מול עיניו את מכלול האפשרויות ולשקול לטובת כולם-שיהיה טוב גם לו וגם לסביבה. הנוחות והכדאיות הכלכלית חשובים אך לא בהכרח המכריעים. ההחלטות צריכות לכלול שיקולים כלכליים, סביבתיים וחברתיים במקביל. כחקלאי וכורם אני מאמין באדמה בריאה מלאה בחיים השומרת על אופייה הטבעי."

bottom of page